07 May 2010

Of 'Kami Benci' and 'We Hate' on Facebook

Current trend di Facebook ialah membenci sesuatu. Selalu je nampak dalam Suggestion box tu hate this hate that, benci itu benci ini (okay same meaning huhu). I find it very funny lah benda tu semua, tapi yang kait dengan political views and figures tu I personally think that sometimes something is better left unsaid. Tak payah tambah kes cyber crimes doh. Btw, sedikit pemerhatian telah dibuat dan dirumus pasal tabiat benci-membenci ni.

ADA BENCI YANG BAGUS MACAM:

Saya BENCI Kepada Orang Yang Membuang Bayi, well siapa yang suka kan? Kecuali orang yang buang bayi itu sendiri hmm.

Kami BENCI Seks Luar Nikah, harap yang join tak ada unsur hipokrasi okay :')

I HATE Exams, haha eh tapi I tak join okay.

I HATE Justin Bieber, dia tak releven okay (lepas tu Shahir dengan Daus tu releven ke??)

DAN BENCI YANG TAK ADA FAEDAHNYA DOH!:

We HATE Fasha Sandha, dia pun dah tak famous, just let her be lah.

I HATE Reading, dah hate exam then hate reading pulak, mana nak dapat ilmu? Masa tengok classroom scenes dalam Glee ke?

1,000,000 peoples hate AKADEMI FANTASIA, nak buat group tapi grammar pun salah okay, should be people je. There is no such thing as PEOPLES (siapa yang kenal aku akan nampak unsur bias di sini bahaha)

Kami BENCI Dani Adamaya Sepenuh Jiwa!!!!!!! hehe emo doh. Congrats Dani, you worked it out well.

ADA JUGAK GROUP YANG MAKAN CILI TERASA PEDASNYA, BAGI SATU CONTOH JE YE (sebab soalan ini 3 markah je, tett!):


KAki ayam: Kami BENCI U.K (Unit Keselamatan) UUM pun ada, kesian diorang penat angkat tangan dekat pintu masuk uni tu tau hehe.

7 comments:

uncle said...

waa macam2 yang dibenci dalam FB tu..hihihi uncle jarang..amat jarang masuk dalam FB setakat tgk2 gitulah...

░♥si lampu neon♥░ said...

hahaha lawak seh..ada yang benci reading!

Fairuz Selamat said...

FS like This.!!!!!!

And even.. i like very much 4 contoh terawal itttuuuuu...

Fairuz Selamat said...

selagi takde group

WE HATE FAIRUZ SELAMAT
(mcm pemes je)

budu said...

terbaik wok

Zaqyah Rezzaq said...

uncle: saya pun jarang masuk FB, waste of time *ehem*

si lampu neon: nasib awak tak benci reading kan, if not siapalah nak baca post saya ni awwww ;p

FS: Kamu patut suka taw if ada group WE HATE FAIRUZ SELAMAT, means kamu famous ah tu sampai orang jealous. Tapi sekarang tak ada kan, so faham2 lah bahahah, kidding wey ;)

budu: jangan cakap aku idola kau aril bhai.

Shafira Zaihan said...

aku rasa kamu sangat cumel...(*_*)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...