12 May 2010

Bukan Nama Sebenar

Wah, ada bunyi macam segmen radio yang mama kamu suka layan kuat-kuat pagi-pagi tak? Apa? Tidak? Okay mama I je kot yang layan huhu. (Siapa yang tak dengar Era memang tak faham, okay cukup!)

One of the things yang macam best aku suka buat ialah creating names, baik untuk diri sendiri or kawan-kawan. Bendanya because rasa macam tak mesra lah kalau panggil someone dengan nama kad pengenalan, dapat pulak yang panjang. Okay, faham nama itu indah maknanya dan susah-susah mak apak letak kan, tapi mak apak pun panggil kau along Kamarudin, achik spin (Al-Fatihah), angah Raja Lawak, kan kan kan? So okay off argument :')

Tak nak cerita pasal orang, fokus dekat diri sendiri dulu (haha vain gila). I've several nicknames throughout the years. Lain tempat lain nama and ianya sangat mendatangkan kebaikan :') Sebab bila siapa-siapa call, or text, or buzz I dengan niat nak rahsiakan identiti atau gurau-gurau comel, at least I boleh tahu orang itu from which chapters of my life.

I practically have 7 so-called nicknames. Nama lain-lain untuk tempat lain-lain. Nama among family lain, primary school lain, secondary school lain, time kerja, kolej, and uni pun lain. Oh nama time chatting pun lain *evil grin* :') So bila people call up and cakap, "Hello Kuya!" or "Hi Kim!" or "Assalamualaikum Zakiah...", dah boleh agak lah siapa yang call. So don't you think it's cool? I think it is.

Tapi sekarang I ada masalah bila budak burger depan rumah cakap..

"Eh awak duduk situ kan, kita jiran."

"Ha, ya :)"

"Nama apa?"

Loooooooong pause.

"Nama sendiri pun tak ingat?"

"Banyak sangat nama, tak tahu nak bagi yang mana satu (-_-")"

.................

Kaki ayam: Kena buat satu lagi nama ni, khas untuk mamat burger itu. Letak nama Nakbawanglebih okay tak?

4 comments:

morriss said...

klu i, sanggup panggil full Zaqyah Rezzaq je.. sebab sedap nama tu ;)

Zaqyah Rezzaq said...

ececey morriss, jangan la sweet sangat okay hehehe

makdara terdiva said...

comey nama kimkim tu..mcm kimchi..hehe..

@ letak puteri bawang..baru setailo..haha1

Asz said...

hahaha .. nama nakbawanglebih mmg rare!! kompem org akan ingat nama tu coz unik ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...