11 August 2010

Sebelum Puasa Buat Apa?

Assalamualaikum (Islam rupanya -_-")

Bukan main lagi pecut balik Ipoh hari Isnin petang lepas kelas, nak bailk Ipoh sebelum puasa. Sebab? Erm sebab nak tawaf segala makanan terbaik sebelum puasa. Masuk-masuk Ipoh je terus drive through Burger King. Eh aku sorang je rasa ke apa ek yang Burger King tak se-layannn McD? Except for the Vanilla Coke.

Okay, that was yesterday. Hari ni bangun-bangun je terus booked mama for lunch sebelum dia busy dengan itu ini ini itu. Mahu kemana? Banana leaf, mama!


See jari batang serai ku yang rakus bahahah


Kari kambing terbaik!


Niece aku yang sama-sama geng, die-hard fan kambing :')

 
Tempat nasi daun pisang terbaik dekat Ipoh ada dekat Stadium Ipoh, depan Balai Bomba. Prices range from RM 5.50 - RM 8.00 per person. Tengok pada lauk ah. Pakejnya 1 lauk, 2-3 vege, rassem, papadom berapa banyak kau nak pun boleh, nasi pun tambah lah selagi tak sakit pinggang tahan sengkak. Air sejuk free fill. Tak kenyang, tambah. Dah kenyang, bayar, balik, tidur. Haha tu aku, buruk laku. Jangan ikut.

Kaki ayam: Dua hari tak online banyak dah update belog dengan tajuk entry yang tertarik-menarik ni. Tak tidur sampai sahurlah nampaknya nak berjalan belog :')

Sebelum tidur......
  نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ أَنْ أَدَاءِ فَرْضِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى 

3 comments:

Farihah Ahmad said...

semoga semangat ramadhan berterusan dan smakin menebal :)

Diyana Didie said...

mak aiiiiii terliuq chek!

hentakbelipat said...

pehhh...dah juling dah mate nih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...