09 November 2010

Could You Be More Romantic?

When she was younger, she used to be in relationships with sweet talkers. Perlu ke speaking kak? Boyfriend yang everyday cakap I love you, I miss you, ada tu kawan tak sampai sebulan dah 'sanggup mati untuk you'. Buat betul-betul tengok. Time tu budak-budak lagi, maafkan je lah. She was an attention seeker, herself. So padanlah.

Then as years go by, she met this guy by fate. Cewah. He was neither a Brad Pitt nor Fasha's Jejai. Dia lelaki melayu yang tipikal sangat. Mula-mula ada lah gedik-gedik bajet cute couple konon, panggil Hubby Sayang Ayang Abang and what not. BLUERGHH. Then bila dah makan tahun, that guy has turned into a typical malay husband material.

Examples of typical malay husband? Not romantic, ego, pretend to be insensible, buat-buat tak dengar, selfish in some way, okeh tu je yang perasan so far. Oh satu lagi kalau nak beli mineral water or jajan dekat petrol station kau la kena turun kan, janganlah harap laki nak sweet-sweet pilih nak beli Pringles atau Mr. Potato, Twister atau Pulpy. Dan dia adalah semua di atas huhu. Meh nak bagi satu contoh ego.

Situasinya, budak-budak ni dah sebulan tak jumpa as the girl study 300++km away and he works in their hometown. The girl balik and busy dengan hal family. Guy tu very ego okeh, tak nak ajak jumpa takut kena reject ke hape. He texted:

He: Nak tengok jari saya? (luka teruk tersepit dalam enjin)
She: Nak.
He: Datang sini jap. (as she was outside beli satay)
She: Semata-mata nak tengok jari je? MMS pun boleh.
He: Nak tengok awak...
She: Ingat tak nak jumpa orang dah.
He: Siapa cakap hah??
She: Sebab awak tu yang tak cakap nak jumpa.
He: Huhu datang lah jap.

Tapi apa yang buat she still sayang (and semakin sayang kot awwww) jugak pasal kriteria tu. The guy tak buat that girl terawang-awang dengan ayat-ayat power and makes her lived in wonderland. He teaches her reality. Such as kerja penting untuk hidup, bukan main mesej 24/7. And cakap ailebiu once in a while lagi bapak meaningful and buat that girl blushing than dengar hari-hari sampai jadi tak special je dah love kau tu.

Kaki ayam: Akibat muda-muda dah mingle dengan orang lagi tua :')

4 comments:

°`° NiSa °`° said...

Perlu ke romantic2 gitu sblm kawen? Mcm xbrapa nk best saja. hik hik

Zaqyah Rezzaq said...

tak perlu kot kak, kang kejutan budaya plak lepas kawen hehehe.

Cheq Tun said...

ha..nak kawen....nk lg romatik....

Zaqyah Rezzaq said...

cheq tun: tapi realitinya.... :) kena cari french guy baru romantic sampai tua kot ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...