14 August 2011

Being An 80kg-ians

Tell me.. Siapa yang tak nak kurus, cantik... Perempuan mana yang tak nak macam tu? Tanya lah mana-mana perempuan kat sudut mana dunia pun, pasti diorang nak kelihatan cantik, regardless how old she is.

Belajar elok-elok, hormat orang, berbuat baik sesama manusia tapi sebab kita tak cantik, tak kurus, tak manis... Maknanya kita tak ada value langsung ye? Walaupun orang macam aku nampak kelakar dari luar, kami jugak punya hati yang sama saiz, sama sensitif (atau mungkin lebih), sama fragile dengan orang-orang yang cantik.

Cakap-cakap orang ni memang memedihkan dan menyedihkan, tapi kalau family sendiri yang cakap... Mana lagi kita nak pergi?

2 comments:

Farihah Ahmad said...

ermmmmmmmmmmmm :(


sabar ek.



erm, org kata, those yg berisi are like, when u go, u got. for their strong determination :)

Zaqyah Rezzaq said...

kite okay just farihah, just saying :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...